VACANCES de FUSTERIA SILVESTRE (adults)

Del 16 al 20 d’agost

Acabat el calendari regular de tallers de fusteria silvestre a St. Martí Vell, us proposem unes vacances de 5 dies, i ens traslladem al Pirineu, per aprendre a treballar la fusta, com sempre a partir de branques d’arbres i amb l’ús d’eines manuals. Per descomptat hi haurà temps lliure per descansar i gaudir de l’entorn. Grup per adults.

8 places. No cal tenir experiència. Inscripcions fins al 5 d’agost.

Preu activitat: 435 € (Inclou les 6 sessions de fusteria amb els materials i les eines i el guiatge de l’excursió de tot un dia al Parc Nacional d’Aigüestortes). Preu estada: 140 € (inclou 4 dies de pensió completa + el dinar de divendres, a Toirigo).

Propòsit

L’esperit d’aquestes vacances és gaudir de les coses senzilles que sorgeixen entre l’humà i la natura a través de la creació i del contacte directe amb l’entorn natural.

tallers, excursions i temps lliure

Hi haurà taller al matí i una sessió més curta a la tarda per també disposar de temps lliure per descansar i gaudir de l’entorn. Dimecres, en l’equador de l’estada, marxarem d’excursió. Passarem el dia amb una guia local de muntanya amb qui caminarem i ens portarà a conèixer racons naturals d’aquelles valls i muntanyes.

Què Farem als tallers?

Als tallers de fusteria silvestre aprendrem tècniques bàsiques de construcció de mobles i talla d’objectes amb eines manuals i bàsicament amb fusta verda, així podrem veure tot el procés des de l’estat natural i salvatge de la fusta. Ens beneficiarem dels avantatges i facilitats de treballar-la verda, sobretot a l’hora de fer talla. Veurem característiques dels diferents tipus de fusta i del seu origen, els arbres.

Aprendrem l’ús d’eines manuals no elèctriques bàsiques per treballar la fusta, com la plana (desvastador), el xerrac, l’enformador, la gúbia, la petita destral, el filaberquí, diferents buidadors, ganivet de talla…. i també tècniques de pelat, buidat, encaix, tractaments, acabats…
En aquests dies ens dedicarem tant a la part constructiva tot creant un petit moble a partir de branques i també a la talla mitjançant l’elaboració d’una cullera, utensili similar o petit recipient.

El lloc

Tant l’estada com els tallers tindran lloc a l’espai Toirigo que es troba al final de la vall de Boí, dins del Parc N. d’Aigüestortes, un espai ampli i tranquil a 1550 m d’altitud i envoltats de muntanyes, boscos i aigua.

Inscripcions i reserves

Per més informació i detalls, inscripcions i reserves pots contactar a continuació o a través del 696.922.657 (Roger).