Beget (Ripollès)

Del 15 al 19 d’agost

2023


VACANCES de FUSTERIA SILVESTRE

CREACIÓ de PETITS MOBLES

TALLA SILVESTRE

BOSC I FUSTA

NATURA

Per quart estiu consecutiu us proposem unes vacances de 5 dies, i enguany ens traslladem al Pirineu oriental, amb la intenció de gaudir de les coses senzilles, de la creativitat i la natura, a través de la fusteria silvestre, creant, compartint i gaudint d’un entorn fantàstic.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

PLACES

10 places per als tallers.

És possible venir acompanyat/ada d’algú que només faci estada.

REQUISITS

No cal tenir experiència. Grup bàsicament adreçat a adults*.

*És possible també a partir dels 14 anys, acompanyats per un adult.

PREU

Preu dels tallers (inclou els tallers dels 5 dies amb els materials i les eines):

350 €

Preu de l’estada completa a triar (des del dinar de dimarts al dinar de dissabte inclosos):

Cabana de fusta – 335 €

Iurta – 290 €

Acampada – 250 €

ORGANITZACIÓ

Hi haurà taller al llarg de tot el matí i una sessió més curta a la tarda per també disposar de temps lliure.

COM ARRIBAR

El lloc és molt a prop de Beget.

Si no disposeu de vehicle propi o preferiu venir en transport públic, la població més propera amb aquest servei és a Castellfollit de la Roca (autobusos TEISA). De Castellfollit a la casa, podem venir-vos a buscar si ens organitzem amb temps.

També, un cop s’hagin tancat les inscripcions, puc posar en contacte als participants que ho vulguin per compartir vehicles.

MÉS INFORMACIÓ

En el següent enllaç pots visualitzar i descarregar-te informació més completa.

Dossier info Vacances 2023

Imatges d’edicions anteriors

ELS TALLERS

Mobiliari i talla

A les sessions de fusteria silvestre aprendrem tècniques bàsiques per la construcció de mobles a partir de branques i també aprendrem sobre talla silvestre, o sigui, creació d’utensilis i petits recipients també a partir de fusta directa de l’arbre.

Tot amb eines manuals com la destral, el xerrac, la plana, el filaberquí, el ganivet de talla, diferents buidadors com les gúbies, buidadors per fer culleres o l’aixa. Tot tallant, pelant, desbastant, fent forats, encaixos, unint, fent talla, etc…

Combinarem sessions de taller amb sessions de bosc, on també treballarem i aprofitarem per observar i parlar d’arbres i de fusta.

En el cas d’haver assistit ja a algun taller amb anterioritat, hi haurà alternatives per no repetir peces i projectes.

EL LLOC

Estarem a prop de Beget, concretament a “les Gavatxes”, una finca situada entre muntanyes i boscos a la comarca del Ripollès. Hi haurà possibilitat de dormir en cabana de fusta o acampar i l’estada inclourà tots els àpats.

A càrrec de

Roger Romagosa Alvarez

Investigador, aprenent, artesà i divulgador de la fusteria silvestre. Ànima de SlowFusta.

Des de ben petit, amant de les experiències a la natura i les coses senzilles i valuoses que ens ofereix. Amb la voluntat de compartir amb altres persones aquest espai entre l’ésser humà i la natura com un espai de cerca i aliment personal.

Oferint tallers de fusteria silvestre al llarg dels darrers 10 anys.

EN d’ALTRES EDICIONS HAN DIT…

Enguany, tot i tenir una sola setmana de vacances, el següent dilluns, vaig arribar a la feina amb la sensació que feia tres mesos que no la trepitjava. Objectiu de desconnexió complert i amb escreix. Estic molt agraïda per això perquè em feia molta falta i ho vaig gaudir moltíssim !


“Per mi ha estat una experiència molt enriquidora, tant a nivell personal com per agafar embranzida amb la fusteria. Han estat unes vacances que m’han proporcionat una desconnexió total acompanyada d’un entorn excepcional, uns companys que han estat una família, un menjar deliciós i unes activitats 100% motivadores. Unes vacances que m’han omplert i han superat les meves expectatives. Gràcies.


“Cinc dies per, a través de la fusta, de l’observació i de les mans, viure un entorn privilegiat, conèixer altres mirades i practicar l’ara i l’aquí. Res ens situa tant, com vetllar pel tall de serra, controlar el cop de destral o fer encenalls amb el ganivet.

MÉS INFORMACIÓ (dossier)

En aquest enllaç pots visualitzar i descarregar-te un PDF amb informació més completa (horaris, què necessites…).

Dossier info Vacances

INSCRIPCIONS i DUBTES

Per més informació o inscripcions pots contactar a través del 696.922.657 Roger (whatsapp i telegram) o pel següent botó: