Grup FAMÍLIES

Del 15 al 19 d’agost

al Pirineu


Límit d’insripció:

1 d’agost

CREATIVITAT

I

NATURA

Per tercer estiu consecutiu us proposem aquests dies de tallers i ens traslladem al Pirineu, amb la intenció de gaudir de les coses senzilles, de la creativitat i la natura, a través de la fusteria silvestre, creant, compartint i gaudint d’un entorn fantàstic.

Podeu venir tant en format de vacances, és a dir, fer els tallers i tenir l’estada completa (àpats i acampada) o si, per exemple, viviu per la zona i voleu venir, podeu participar només als tallers.

Estarem en un indret molt autèntic i tranquil a prop de Roní. Una finca a 1500 m d’altura al Pallars Sobirà, a tocar del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Una borda (casa de camp o muntanya) envoltada de prats i boscos, on la canalla podrà gaudir al màxim de les possibilitats que ens ofereix el lloc. Farem acampada i disposarem de la casa pel servei de cuina, serveis, menjador, instal·lar el nostre taller, etc…

La idea és que la canalla es familiaritzi amb aquesta manera diferent de relacionar-se amb la fusta, directament des de la natura, utilitzant branques i eines senzilles, d’una manera entretinguda i en un entorn silvestre. Tindreu les tardes lliures per completar el dia fent el que us vingui de gust en aquesta zona plena de possibilitats.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

PLACES

Pels tallers, 6 places (6 parelles infant-adult).

Poden fer estada acompanyants encara que no participin als tallers.

REQUISITS

Tallers adreçats a infants o adolescents (entre 8 i 13 anys) acompanyats d’un adult.

Si hi ha més d’un adult que vol fer l’acompanyament, es poden alternar al llarg de les sessions.

Poden fer estada altres persones acompanyants encara que no participin als tallers.

PREU

Hi ha l’opció de participar als tallers i també la de participar als tallers fent l’estada completa (àpats i acampada).

El preu de la part dels tallers són 270 € per cada parella. Inclou les sessions de taller amb totes les eines necessàries i la fusta necessària.

El preu de l’estada* per qui participa als tallers o acompanyants (depèn de l’edat):

Adults i majors de 12 anysDe 8 a 11 anysDe 4 a 7 anysMenors de 4
170 €130 €100 €consultar

*Inclou: Estada i àpats des del sopar del dilluns fins al dinar del divendres, ambdós inclosos.

HORARIS

Els tallers seran al matí i les tardes, lliures.

MÉS INFORMACIÓ

En aquest enllaç podeu visualitzar i descarregar-vos més informació

Dossier Vacances Famílies

QUÈ FAREM ALS TALLERS ?

En aquests dies farem servir diferents eines i maneres de fer que ens ajudaran a obrir noves possibilitats per transformar branques i altres elements del bosc, incorporant al mateix temps pautes i consells de seguretat que ens ajudaran a progressar adequadament. També parlarem, al mateix bosc, dels arbres, allà on comença tot.

Als tallers intento treure-li importància al fet de l’objecte a fer o construir, del resultat, de com quedi, sinó més aviat que sobretot l’important és què aprenguin i ho passin bé, així que a vegades es tracta de petites peces o exercicis, però d’altres, de coses que fan “més patxoca”.

Perquè tingueu una idea, tot i que poden haver-hi canvis en funció del grup, edats i el ritme, dins del sac de possibilitats, hi pot haver per exemple: treballar l’escorça d’un pal de caminar, fer un petit catamarà, fer un reclam de mussol, un arc amb fletxes, un portallapis, un joc de bitlles (no tot això és clar!) però potser hi ha moments de l’aprenentatge que passem per llocs tan simples com fer punxa a un pal!, i que bé que s’ho passen!

EN d’ALTRES EDICIONS HAN DIT…

“Un espai d’aprenentatge i convivència preciosos. Treballar la fusta que tenim a la vora i entendre i practicar com crear coses a partir d’ella és molt gratificant. I fer-ho amb els teus fills és un regal.”


Hem compartit amb altres famílies, envoltats de natura espectacular, uns dies fantàstics, aprenent a fer per nosaltres mateixos i amb eines manuals joguines i petits objectes a partir de fusta recollida del bosc.


“M’ha agradat que fos un treball d’equip on nosaltres també participéssim… durant l’any a l’escola i extraescolars ja fan moltes coses sense nosaltres…

“Hem trobat una combinació perfecta entre les coses que ens agraden i buscàvem: natura, activitat de fusteria, que el nostre fill convisqui amb altres de la seva edat, descans (pensió completa) i conèixer gent maca! També hem presumit una mica de les peces que hem construït i hem destacat que ho hem fet amb fusta silvestre i eines manuals. Ha sigut el millor de l’estiu, gràcies!

L’EQUIP

Roger Romagosa

Investigador, aprenent, artesà i divulgador de la fusteria silvestre. Des de sempre m’ha interessat molt el vincle entre l’ésser humà i la natura i el que pot sortir d’allà. Crec fermament en el poder de les coses senzilles.

Anaïs Roca

El meu interès per explorar diferents maneres d’estar a la natura amb consciència i respecte m’ha portat a guiar, crear i organitzar rutes tant a cavall, com a peu i amb bicicleta. Amant de la cuina i la natura col·laboro amb projectes que combinin ambdues passions.

MÉS INFORMACIÓ (dossier)

En aquest enllaç pots visualitzar i descarregar-te un PDF amb informació més completa i detallada.

Dossier Vacances Famílies

INSCRIPCIONS i DUBTES

Per més informació o inscripcions pots contactar a través del 696.922.657 (Roger, whatsapp i telegram) o pel següent botó: