Elogi a la tecnologia manual

Avui en dia associem el terme “tecnologia”, a la tecnologia “puntera”, en general a una tecnologia molt moderna, on participen màquines o aparells elèctrics o electrònics.

Però en realitat tots els processos de fabricació o construcció contenen una tecnologia en sí mateixos, un conjunt de coneixements, instruments i recursos que permeten el bon treball o inclús l’excel·lència.

Quan les màquines encara no formaven part dels processos productius, els artesans dominaven a la perfecció un conjunt de tècniques i eines que feien molt efectiva la seva feina.

Només cal mirar aquest vídeo de principis del segle passat, a Suècia, on diversos artesans elaboren esclops, culleres i cadires. És una meravella per als ulls veure el domini de l’eina i l’efectivitat en els moviments.

Que ho gaudiu!